burbujas_071_grupvivo_03

El valor del mercat de productes lactis s’ha situat en 8.140 milions d’euros al 2018, la qual cosa suposa un creixement de l’1,7% respecte a l’exercici precedent, trencant la tendència de lleuger descens mostrada en anys anteriors, segons l’Observatori Sectorial DBK.

Per segments, les vendes de llet i mantega augmenten un 1,6% fins a xifrar-se en 2.555 milions d’euros, reunint el 31% del mercat total, mentre les de iogurt i postres làcties s’incrementen un 0,8%, amb 1.800 milions d’euros, aconseguint una quota sobre el mercat del 22%.

Les exportacions de productes lactis se situen en 1.117 milions d’euros, la qual cosa va suposar un descens del 2,8% respecte a 2017. França és la principal destinació de les vendes espanyoles en l’exterior, acaparant el 20,6% del total exportat, seguit de Portugal (19,3%) i Itàlia (13,4%). Per part seva, les importacions s’han mantingut estables, amb 1.704 milions d’euros (+0,6%), destacant França i Alemanya com els primers països d’origen, reunint de forma conjunta prop de la meitat del valor total importat.

Les previsions a curt i mitjà termini indiquen una prolongació del lleuger creixement del valor del mercat, en un marc d’augment previst del consum de les llars. D’aquesta manera, per al bienni 2019-2020 s’estimen variacions d’entorn de l’1% anual per al conjunt del mercat, podent superar en l’últim any els 8.300 milions d’euros.

Agroalimentacion.com