burbujas_071_grupvivo_02

Una recerca de la Universitat Queen Mary de Londres ha demostrat que prendre cafè, fins i tot en persones que beuen fins a 25 tasses al dia, no està associat amb tenir artèries més rígides.

La recerca, ha estat dirigida pel Professor Steffen Petersen de l’Institut de Recerca William Harvey de Queen Mary i l’ha presentat en la Conferència de la Societat Cardiovascular Britànica (BCS) a Manchester, que va ser finançada en part per la Fundació Britànica del Cor (BHF).

Les artèries transporten sang que conté oxigen i nutrients del seu cor a la resta del seu cos. Si es tornen rígids, pot augmentar la càrrega de treball al cor i augmentar la probabilitat que una persona sofreixi un atac cardíac o un vessament cerebral.

L’estudi s’ha realitzat amb una mostra de més de 8.000 persones al Regne Unit i té com a finalitat desacreditar els estudis anteriors que afirmen que beure cafè augmenta la rigidesa arterial. Els suggeriments anteriors que el consum de cafè condueix a artèries més rígides són inconsistents i podrien veure’s limitades per un menor nombre de participants, segons l’equip que hi ha darrere d’aquesta nova recerca.

El consum de cafè es va classificar en tres grups per a l’estudi. Els que beuen menys d’una tassa al dia, els que beuen entre una i tres tasses al dia i els que beuen més de tres. Es va excloure a les persones que consumien més de 25 tasses de cafè al dia, però no es va associar l’augment de la rigidesa de les artèries amb les persones que bevien fins a aquest límit alt en comparació amb les que bevien menys d’una tassa al dia.

Alimarket.es