EDITORIAL copia

Finalment l’impost sobre les begudes ensucrades que vol aprovar la Generalitat de Catalunya s’ha ajornat fins al mes de maig. Aquest impost no afecta només als refrescs més coneguts com els de cola,, sinó que també afecta a llets especials (com la de civada), licors sense alcohol i per descomptat els sucs.

En un primer moment, com a consumidor final i especialment si tens nens pot semblar una mica assenyat almenys per a molta gent ja que tot el món vol el millor per als seus fills però quan desgranes una mica més a qui i a quins productes afecta aquest impost te n’adones que alguna cosa olora malament en tot això.

I és que, parlant clar, de què serveix que cobri aquest impost per a evitar que un nen prengui coca-cola si després no ho cobro en tots els productes de brioixeria industrial que tripliquen els nivells de sucre d’un refresc. Això sense oblidar que si vull evitar que prengui sucre tinc la cola zero i fins i tot la cola zero sense cafeïna. Per tant es fa fàcil plantejar-se una pregunta senzilla: Aquest impost és realment per a vetllar per la nostra salut o per a recaptar més diners i atacar a les grans companyies de refrescs?

A tot això, a més, hi ha l’eterna qüestió de per què un govern ha de dir-nos el que podem o no fer amb les nostres vides. On comença i on acaba la nostra llibertat per a prendre decisions pel nostre compte? Nosaltres els donem la llibertat ara amb tot l’exposat a prendre les seves pròpies conclusions. GrupVIVÓ