EDITORIALCada dia estem més immersos a les noves tecnologies i a les innovacions, fins i tot en el món de la restauració. La cuina moderna, més minimalista i inventiva, té més reconeixement mundialment, com enguany que El Celler de Can Roca ha tornat a ser el millor restaurant del món.

Totes aquestes innovacions i avenços són fonamentals per anar reinventant-nos i creixent cap a noves tècniques. Però no podem caure en el parany d’oblidar la cuina tradicional, la cuina de cada poble i cada regió. Més encara en un mes com aquest que es celebra una festa tradicional com és Sant Joan, un dia de reunió familiar. Un dia on tothom s’asseu a taula al voltant de la coca de Sant Joan, una ampolla de Cremat, i una de cava.

Com sempre s’ha de trobar l’equilibri adequat entre la tradició i la innovació, una sense l’altre no podrien existir, i en èpoques com Sant Joan tothom recorda la cuina casolana. Quan ens reunim amb família en un restaurant busquem recordar aquells sopars casolans de l’àvia i que ens porten tant bons records. Però com hem dit no hem d’oblidar que una cuina sense l’altra no la podríem entendre.