editorialjuliolFreqüentment les empreses es plantegen com vendre més, especialment amb la crisi que ha obligat a moltes empreses a reinventar-se després de veure impotents com el seu mercat s’enfonsava davant els seus ulls, aquests plantejaments solen anar lligats directament a polítiques de venda i comercialització, però ja no són tantes les empreses que per vendre més engeguen polítiques lligades a la gestió amb proveïdors que repercuteixin en l’acció final, i moltes només utilitzen al proveïdor per subhastar les seves compres al millor postor, a veure qui baixa més el preu aquesta vegada.

Saber comprar suposa la meitat de l’èxit per vendre bé, però comprar bé no suposa només comprar més barat, un error aquest que es repeteix freqüentment en massa empreses. Treballar amb aquest únic punt de vista és el que es denomina mentalitat del fumador, “de moment em ve bé i prefereixo no pensar en com em perjudicarà en breu”. Per això és important fer-se dues preguntes: quin política de compres uso? Abasto una mica més allà d’allò més barat possible?

Les cinc claus de compra per millorar els resultats de venda són: Establir els valors que el client entén com a inherents al teu negoci i no perdre’ls per comprar més barat, dedicar temps de qualitat als proveïdors perquè et percebin millor que els teus competidors i així t’ofereixin millores, establir un sistema per rebre i atendre nous proveïdors, empreses o productes amb els quals mai has tingut tracte per poder millorar el negoci i diversificar-ho, complir amb els compromisos de pagament sempre i implicar proporcionalment als teus proveïdors en les teves accions de màrqueting i vendes per potenciar el reclam al consumidor. (GrupVIVÓ. Extret de l’artícle de Gestor de Marketing sr. David Carrasco Mendoza: http://bit.ly/1jaxatj)