editoriavivoniumDes de sempre, els éssers humans ens sentim una mica més feliços quan assaborim els aliments o degustem els plats que més ens agraden. Ja a l’Antiga Roma imperava “el culte a l’excés” entre la classe alta com a mostra d’estatus social i econòmic. Per aquell temps els sopars eren tan abundants que hi havia qui s’induïa el vòmit amb una ploma d’estruç o de paó per poder seguir menjant. Per aquest motiu van sorgir els anomenats “Vomitorium”. Aquests eren llocs destinats al fet que els romans vomitessin les menges ingerides. D’aquesta manera podien seguir amb la festa i amb el plaer de menjar.

Més enllà d’herències històriques, “menjar és un plaer” també per raons químiques. És a dir, tot el control ho té el nostre cervell i no l’estómac. En menjar, les nostres neurones segreguen una hormona anomenada “dopamina” que està associada amb el sistema del plaer del cervell i fa que no puguem controlar-nos. Això té molt sentit si caiem en el compte que la majoria de les nostres “primeres cites” han transcorregut entorn a una taula. Penseu-ho per un moment! És la combinació perfecta: sentim plaer en estar al costat d’una persona per la qual ens sentim atrets o a gust i alhora també sentim plaer en menjar.

És inevitable, una pregunta ens porta a l’altra: per què hi ha aliments que en menjar-los ens produeixen més plaer que uns altres? Per què a cada persona li produeix plaer ingerir uns aliments determinats? És senzill. El plaer és una sensació subjectiva vinculada a innombrables estímuls, molt diversos per a cada persona. Per exemple, hi ha persones que senten plaer en menjar un aliment o un plat que els porta records de la infància (els plats de mama), a unes altres els evoca moments feliços de la seva vida i hi ha qui ho associa a determinades emocions. Així que en definitiva, podríem dir que els aliments tenen un valor emocional.

A Grup VIVÓ, per facilitar-vos el plaer del menjar hem creat www.vivonium.es, un servei de tenda online on volem oferir la millor qualitat dels nostres productes premium i gourmet a través d’internet. Disposem d’un ampli catàleg de licors, olis, cafè, vins, caves i molt més! Oferim un servei a domicili i també l’opció de recollir la seva compra en els nostres magatzems.

Ja us podeu inscriure a www.vivonium.es i a Facebook i Twitter per rebre totes les novetats de la pàgina. Grup VIVÓ