burbujas_desembre_2020_04

L’Associació de Begudes Refrescants (Anfabra), la patronal que defensa els interessos de Coca-Cola i Pepsico entre altres, creu que la pujada de l’IVA a les begudes ensucrades és “injusta, discrimina- tòria” i té “un clar component ideològic”, segons un comunicat remès aquest divendres. Al seu judici, “es tracta d’un dur cop a l’hostaleria, al consu- midor i a la indústria de begudes”.

L’associació defensa que la mesura, inclosa en el Pla Pressupostari que el Govern ha remès a Brussel·les i que es va conèixer en la nit del dijous, “es desmarca de la tendència general que
s’està seguint a Europa”. Anfabra descriu que vuit països, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Grècia, Regne Unit i Lituània, han aprovat reduccions de l’IVA per a la reactivació del consum. “Un impost a productes universalment consumits afectaria a tots i especialment a les rendes més baixes, les més colpejades per la crisi, la qual cosa minvaria encara més el seu poder adquisitiu”, diu la patronal de Coca-Cola, que defensa que gravar les begudes ensucrades o edulcorades “no té gens de rigor científic” perquè “són productes segurs i avaluats per l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA)”.

El Govern central segueix el camí de la Generalitat de Catalunya, que al 2017 ja va aprovar el seu propi impost a les begudes ensucrades, que està recorregut davant la justícia a l’espera d’una sentència definitiva.

Infoaliment.com

Comparte en tu red social

    Esta entrada también está disponible en: Spanish

    Los comentarios estan cerrados.