El Cava posa ordre en els espumosos

burbujas_setembre_2020_05

El cava posa ordre en una denominació d’origen, a la qual feia temps se li reclamava una sèrie de mesures que destaquessin la zona en la qual es produeixen els espumosos així com els processos d’elaboració.

Als caves de més de nou mesos se’ls denominarà a partir d’ara Cava de guarda, i als de més de 18 mesos Cava de guarda superior. En aquest últim s’engloben els reserva, els gran reserva i els de paratge qualificat. Així mateix, s’identifica a aquells cellers amb el 100% del premsatge i el vinificado en la propietat. D’aquesta manera, es busca reconèixer en l’etiquetatge, mitjançant una distinció específica per celler (no per producte).

La zonificació de la D.O. Cava s’estableix en un triple nivell: en primer lloc, una zonificació marcada per grans trets climàtics i geogràfics, fruit de la mateixa configuració pròpia de la denominació d’origen, i que porta a delimitar quatre zones diferenciades. El segon nivell de zonificació seria el de les subzones, que vénen definides per característiques climàtiques, orogràfiques, històriques o humanes específiques que les justifiquen, i que coincideixen amb regions vitivinícoles ja existents. Finalment, el tercer nivell de zonificació és el del paratge qualificat, que ve definit per la identificació de les parcel·les que el componen, havent de comptar amb característiques edàfiques, climàtiques i de cultiu pròpies, que ho diferenciïn del seu entorn.

agroinformacion.com

Comparte en tu red social

    Esta entrada también está disponible en: Spanish

    Los comentarios estan cerrados.