Alimentària, ajornada fins a 2021

burbujas_073_grupvivo_04

Igual que ha succeït amb altres certàmens a tot el món, la incertesa originada pel Covid-19 ha acabat per retardar la celebració d’Alimentària a l’espera d’una normalitat que permeti celebrar aquest tipus d’esdeveniments. En aquest cas, Fira de Barcelona ha optat per retardar a 2021 (del 17 al 20 de maig), en una decisió “consensuada amb el sector”, segons afirma en un comunicat. En les últimes setmanes, empreses i associacions van fer arribar als organitzadors la conveniència de retardar la fira al pròxim any, mentre altres companyies apuraven el termini abans de prendre una decisió que no veien clara.

El president d’Alimentària, Josep Lluís Bonet, ha subratllat que “la decisió secunda la voluntat majoritària del teixit productiu i associatiu del sector, apostant per celebrar l’esdeveniment en un entorn més favorable i sense tantes limitacions en la mobilitat internacional. El nostre objectiu comú és, com sempre, ser una gran eina per a la indústria, la seva projecció i aconseguir la millor edició i participació possible”.

Per a maig de 2021, s’espera poder celebrar una edició “amb un elevat grau d’internacionalització i una reactivació de la demanda internacional tan necessària tant per a la indústria com per al propi saló”, assegura J. Antonio Valls, director general d’Alimentària Exhibitions.

En principi no es preveu cap canvi de format per a Alimentària 2021, formada pels salons carni (Intercarn), lacti (Interlact), conserver (Expocon- ser), del dolç i els aperitius (Snacks, Biscuits & Confectionary); de la dieta mediterrània, productes frescos, olis d’oliva i vegetals (Mediterranean Foods) i Food Service (Restaurama). Al costat d’ells, Grocery Foods reunirà les principals empreses de gran consum i les últimes tendències es mostraran en Alimentària Trends, que donarà cabuda a aliments delicatessen, orgànics i funcionals, entre altres. Lands of Spain, amb la millor producció autòctona espanyola; i l’International Paviliums completaran l’oferta.

No obstant això, els dies 28 i 29 de setembre està prevista la celebració d’un fòrum, en el Palau de Congressos de Fira de Barcelona, sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, la hoteleria i el turisme, sectors claus de l’economia, tots ells representats en els salons Alimentària, Hostelco i Fòrum Gastronòmic.

alimentaria.com

Comparte en tu red social

    Esta entrada también está disponible en: Spanish

    Los comentarios estan cerrados.