grupvivo_diciembre_burbujas_03

Innis & Gunn és una marca de cervesa escocesa, arribada a Espanya de la mà d’Estrella Damm. La cervesa, de varietat Ale (Innis & Gunn The Original) i Lager (Innis & Gunn Blood Xarxa Sky), va ser «desco- berta» d’una forma peculiar:

Tot va començar quan un famós fabricador de whisky escocès es va posar en contacte amb el mestre cerveser Dougal Sharp, per a dir-li que volien elaborar un whisky acabat en barriques de cervesa. Molts altres fabricants ja havien intentat fer això, però cap ho havia aconseguit. Dougal va proposar un procediment diferent, utilitzant una tècnica molt especial: va crear una cervesa única que infonia un caràcter suau i únic a les barriques de roure, la qual cosa donava a la vegada un sabor exclusiu al whisky que es madurava dins. Els fabricants del whisky van quedar encantats amb el procés i el producte resultant, Ale Cask Reservi Whisky, va tenir molt d’èxit.

La primera degustació d’aquesta cervesa elaborada en “barriques de roure” va ser un moment que va fer història: era deliciosa i tenia un sabor com cap altra cervesa que Dougal havia provat en la seva vida. El temps en les barriques especials utilitzades en la destil·leria l’havia transformat per complet. I no era només Dougal qui pensava que s’havia descobert una cosa especial; un equip de tastadors a la fàbrica li va atorgar una nota sense precedents de nou sobre nou.

Dougal va creure tan fortament en el potencial del seu descobri- ment, que va deixar el seu treball per a concentrés a perfeccionar el procés i a portar el seu producte al mercat. Va ser un any de llargs dies i vetllis, tot per a refinar i perfeccionar aquesta cervesa pionera. Quan per fi va arribar el moment del llançament, havia nascut un nou estil de cervesa envellida en barrils de roure. Els molt cervesers estaven encantats amb el producte, així com els jutges de molts certàmens, que van donar molts premis a Innis and Gunn.

Comparte en tu red social

    Esta entrada también está disponible en: Spanish

    Los comentarios estan cerrados.